Shop online of bezoek onze showroom in Hilversum!
Klantenservice
Kan ik je helpen?
Vragen?
Wij zijn bereikbaar op:
  • Ma t/m Vr: 09:30 - 17:00
  • Zaterdag: 10:00 - 17:00
  • Zondag: Gesloten

Stuur een bericht

Contact opnemen

Wij horen graag waar wij je mee kunnen helpen. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op per e-mail.

De kracht van spiegels

De kracht van spiegels

Spiegels, je hebt ze in alle vormen en maten. Dit unieke voorwerp wordt al eeuwenlang gebruikt en is, vooral voor de dames, niet weg te denken uit het dagelijks leven. Niet zo gek dus dat vrijwel elk huishouden er minstens één of meer in huis heeft. Men ziet het vaak als een gebruiksvoorwerp, maar de toevoeging van een spiegel in een ruimte biedt nog veel meer toffe mogelijkheden.

Een grotere ruimte, zonder extra meters

Spiegels en ramen delen diversen eigenschappen. Ze kunnen een ruimte optisch groter maken zonder dat dit daadwerkelijk gebeurd. Echter, het plaatsen van een spiegel is een stuk laagdrempeliger. Een horizontale spiegel kan bijvoorbeeld een verbredend effect creëren. Een verticale spiegel, je raadt het waarschijnlijk al, creëert juist meer lengte.

Subtiele opbergmogelijkheden

Oeps, je bent te laat en stormt de badkamer binnen waar je haastig alle spullen pakt om ze vervolgens in en rondom de wastafel te plaatsen. Een rommeltje! Door het toevoegen van een spiegelkast creëer je; 1. extra opbergruimte en 2. een rustige omgeving. Daarnaast is het een ‘verborgen’ kast en zal de spiegel de meeste aandacht trekken. Nu kan je de combinatie van spiegel met een kast natuurlijk toevoegen in verschillende ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een gangkast of toilet. Zo komt niemand te weten wat voor rommelkont jij eigenlijk bent.

Speel met licht

Het grootste voordeel van spiegels is dat zij vrijwel alles kunnen reflecteren. In sommige ruimtes kan het toevoegen van een spiegel zelfs dienen als extra lichtbron. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een spiegel naast of tegenover een raam, waardoor het natuurlijk licht wordt weerkaatst en de ruimte een stuk lichter wordt. Daarnaast kan je licht toevoegen rondom en achter de spiegel zelf. Door het toevoegen van licht rondom de spiegel vorm je een ware ‘make-up’ tafel, net zoals in films. Kies je voor het toevoegen van licht achter de spiegel, dan komt de spiegel naar voren waardoor je diepte creëert. Dit geeft een gaaf effect, vooral in donkere ruimtes.

Kunst aan de muur

Naast de functionele eigenschap van de spiegel, kan het dienen als een prachtig stukje kunst aan de muur. Heb je een lege muur? Hang daar een mooie rechthoekige spiegel tegenaan en maak de muur uniek. Een spiegel zelf is soms al kunst, maar er zijn meer creatieve oplossingen. Een spiegel met verschillende kleuren glas bijvoorbeeld. Het toevoegen van een mooie omlijsting biedt ook veel mogelijkheden, zoals onze zwarte spiegels. Gaat het om een klassieke ruimte? Kies dan voor een vintage omlijsting. Liever een modern uiterlijk? Kies dan voor een aparte vorm, zoals een ronde of ovale spiegel.

Spiegels zijn multifunctioneel en nemen daarmee een uitzonderlijk plekje in binnen het interieur. Benieuwd naar onze spiegels? Neem gerust een kijkje en bekijk de verschillende mogelijkheden.