Vanaf 28 april mag je weer zonder afspraak bij ons langskomen in de showroom. Wil je echt verzekerd zijn van een plekje? Plan dan hier je afspraak in! 

Klantenservice
Kan ik je helpen?
Vragen?
Wij zijn bereikbaar op:
  • Ma t/m Vr: 09:30 - 17:00
  • Zaterdag: 10:00 - 17:00
  • Zondag: Gesloten

Stuur een bericht

Contact opnemen

Wij horen graag waar wij je mee kunnen helpen. Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op per e-mail.

Jouw rvs kraan schoonmaken: zo doe je dat

Jouw rvs kraan schoonmaken: zo doe je dat

Als je een mooie rvs kraan hebt gekocht voor je badkamer, keuken of toilet, wil je natuurlijk wel dat deze lang mooi blijft. Het zou immers zonde zijn als de kraan binnen de kortste keren onder de kalk en het vuil zit. Daarom is het heel belangrijk om de rvs kraan goed schoon te houden. Met onderstaande tips kom jij erachter hoe je dit het beste kunt doen.

Tip 1: Heel belangrijk: om kalkvlekken te voorkomen, is het verstandig om de RVS kraan droog te houden. Natuurlijk komt er water op, maar als je de kraan afdroogt (bijvoorbeeld na het douchen), voorkom je op een vrij simpele manier kalkvlekken. Je kunt dit doen met een droge doek of na het douchen kun je met je handdoek de rvs doucheset of rvs douchekop afdrogen.

Tip 2: Houd de schoonmaak goed bij. Als je wekenlang niet schoonmaakt, is het moeilijk om de rvs kraan uiteindelijk weer mooi te krijgen. Er ontstaat dan veel kalkaanslag en vuil hoopt zich op. Om dit te voorkomen, is het verstandig om de kraan wekelijks schoon te maken. Geen zorgen: dit hoeft niet veel tijd te kosten, juíst niet als je het goed bijhoudt. Je zult zien dat als je de schoonmaak bijhoudt, jouw rvs regendouche, rvs badkraan en wastafelkraan van roestvrij staal een stuk langer mooi blijven.

Tip 3: Als je de schoonmaak goed bijhoudt, is een grote schoonmaak minder vaak nodig. Toch is het verstandig om jouw rvs kraan (en de rest van de badkamer, keuken of het toilet) af en toe grondig schoon te maken. Zo blijft alles er netjes uitzien en dat is wel zo fijn! Als je de rvs kraan onder handen neemt, hebben we nog een kleine tip voor je: koop een tandenborstel om daarmee de moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Zo kun je de randjes schoonmaken die met een normale doek anders overgeslagen worden.

Tip 4: Als je je rvs kraan gaat schoonmaken, hoef je geen bijzondere schoonmaakmiddelen te kopen. Sterker nog: we raden je aan om dit niet te doen. Om de rvs kraan schoon te houden, is een mild sopje van warm water genoeg. Je kunt bijvoorbeeld groene zeep toevoegen aan het water, daar wordt de kraan al snel schoon mee. Je kunt schoonmaakmiddelen met zoutzuur, mierenzuur, azijnzuur of chloorbleek het beste vermijden; deze kunnen je kraan beschadigen. Vergeet na het schoonmaken niet om de kraan na te spoelen met water.

Tip 5: Als je de rvs kraan gaat schoonmaken, gebruik dan een zachte doek. Je kunt bijvoorbeeld een zeemdoek gebruiken. Het allerbelangrijkste is dat je niet aan de slag gaat met een schuurspons, die veroorzaakt krassen op de kraan. Een zachte doek onderdompelen in het sopje en daarna voorzichtig schoonmaken is in de meeste gevallen voldoende. Je zult zien dat je rvs kraan weer helemaal glimt!

We hopen dat bovenstaande tips ervoor zorgen dat jouw rvs kraan extra lang mooi blijft. Dat is wel zo fijn, want kranen zijn immers in iedere ruimte een echte toevoeging aan het interieur!