RVS 316L: een knap staaltje vakwerk!

Alle pluspunten van RVS kranen op een rij

Een stoer toch stijlvol accent aanbrengen in je badkamer, keuken of toiletruimte? Bekijk dan eens Mastello’s kranen van roestvast staal; de rvs 316L kranen! Rvs 316L kranen zijn enorm populair en dat heeft een aantal redenen. In dit artikel vertellen wij je er alles over; van de duurzame eigenschappen van rvs 316L tot aan tips voor de toepassing ervan op basis van de laatste interieurtrends. Lees dus snel verder!

De rvs 316L kraan van Mastello, wat is het?

De rvs kranen en rvs accessoires van Mastello zijn gemaakt van rvs 316L: een kleur- en roestvast-staaltype. Rvs 316L is slijtvast aangezien de kranen en accessoires volkomen uit roestvast staal bestaan, en dus niet enkel de oppervlakte laag. Daarnaast is rvs 316L bestendiger tegen chloriden en corrosie door de toevoeging van molybdeen en een hoog percentage nikkel. Al met al is de rvs 316L een duurzame aanwinst voor je badkamer, keuken en/of toiletruimte.

Niet alleen is een rvs 316L kraan van Mastello een bewuste keuze, het is ook een functionele en esthetische toevoeging op je interieur. De combinatie van comfort en vormgeving is - zoals we van Italiaans design gewend zijn - toonaangevend. Het design is stoer en strak, en alle hendels zijn voorzien van een speciale ronde borsteling wat zorgt voor een luxe touch. Het is vakmanschap, innovatie en Italiaans design van het hoogste niveau!

Producten liever in het echt bekijken?

Kom langs in ons Experience Center.

ROUTEMAAK AFSPRAAK

Rvs 316L trends

Door het tijdloze design passen de rvs 316L kranen eigenlijk in ieder interieur. Wil jij je rvs 316L extra mooi laten uitkomen? Wij geven je enkele tips op basis van de laatste interieurtrends.

Kleurrijke tegels en patronen

We zien steeds meer kleurrijke en speelse tegels in de badkamer en op de keukenwand. Vaak gaat het om kleurrijke tegels in klein formaat, die op een creatieve manier worden ingelegd. Denk aan tegels in opvallende kleuren, mozaïektegels en hexagonale tegels, maar ook aan kleurrijke tegels in visgraatmotief. Met een kleurrijke en/of speelse tegel laat je de badkamer, toilet en keuken opvallen. Maar omdat je er geen onrustige boel van wilt maken, is het een verstandige keuze om rust aan te brengen in de rest van de ruimte. Een rvs 316L kraan is dan een ideale optie. Een rvs 316L kraan zorgt voor een goede balans tussen muur en kraan. De kraan is opvallend genoeg, zonder dat het alle aandacht opeist. Kies ook zeker voor een rvs keukenkraan, rvs badkraan of rvs fonteinkraan.

TIP: Je kunt er ook voor kiezen om één deel van de ruimte eruit te laten springen met een tegel. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de doucheruimte voorzien van een speelse/kleurrijke patroon. Kies vervolgens voor een rvs doucheset met niet al te veel poespas, bijvoorbeeld de Mastello rvs 316L regendouche met mengkraan, zodat er een mooie balans ontstaat.

Robuust en stoer

Ook de industriële stijl blijft populair. Denk aan betonnen (of beton look-a-like) materialen, zoals onze betonnen waskom, in combinatie met houten elementen of ander natuurlijk materiaal. Dit geeft de ruimte een unieke en stoere uitstraling. En zeg je stoer? Dan zeg je rvs 316L! De combinatie van beton met hout, zoals onze teak badmeubels, en een rvs 316L kraan maakt de ruimte helemaal af! Naast beton combineren rvs wastafelkranen ook mooi met een solid surface waskom of wastafel. Plaats de waskom/wastafel op een houten badmeubel en de combinatie doet z’n werk!

Rvs 316L kopen bij Mastello

Ben jij op zoek naar een rvs 316L kraan en/of bijpassend rvs 316L accessoire? Bij Mastello koop je fraaie rvs 316L kranen van de hoogste kwaliteit. Alle voordelen op een rij:

  • Groot assortiment op basis van Italiaans design, innovatie en vakmanschap.
  • Alle Mastello rvs 316L producten zijn op voorraad aanwezig en direct leverbaar.
  • Alle producten zijn los verkrijgbaar waardoor het eenvoudig is om zelf een bijpassende set samen te stellen.
  • Garantie van 25 jaar op het rvs 316L materiaal.
  • Alle hendels zijn voorzien van een speciale ronde borsteling wat zorgt voor een luxe touch.
  • Universele ½ duims aansluiting voor eenvoudige montage van de aansluitslangen.
  • Waterbesparend door de ingebouwde straalregelaar. Door het toevoegen van lucht aan de waterstraal zorgt de regelaar ervoor dat er minder water per minuut wordt verbruikt zonder dat de straal zijn druk verliest.
  • Exclusief verkrijgbaar bij Mastello.

Veelgestelde vragen over de rvs kranen

Wat is het verschil tussen rvs 304 en rvs 316L?

Rvs 304 en rvs 316L zijn roest- en kleurvast door de samenstelling van het rvs. Rvs is een mengsel van legeringselementen, hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Door het toevoegen van het element molybdeen en het hoge percentage nikkel is rvs 316L bestendiger tegen chloriden en corrosie dan rvs 304.

Welke afwerking hebben de rvs 316L kranen?

De rvs 136L kranen van Mastello hebben een mat geborstelde afwerking wat zorgt voor een luxe touch.

Zijn krassen te verwijderen van mijn rvs 316L kranen?

Rvs 316L bevat een hoge mate van hardheid. Hierdoor is het mogelijk om krassen uit materiaal te polijsten zonder het te beschadigen. Rvs 316 is het enige materiaal wat door en door is. Alle andere materiaalsoorten van kranen zijn over het algemeen messing met een laagje erop.

Hoeveel garantie krijg ik op de Mastello kranen?

Bij Mastello krijg je een garantie van 25 jaar op het rvs 316L materiaal.

Hoe kan ik de kranen het beste schoonmaken?

Hoe je het beste je rvs 316L kranen kunt schoonmaken lees je in ons blogartikel.

Voldoen de kranen aan de standaardmaten die nodig zijn voor plaatsing?

Jazeker. Het formaat kraangat is 32 mm, de montage aansluitslangen zijn 1/2 duims en de afvoerplug heeft de maat G1 ¼.

Wat is de levertijd?

De levertijd van onze rvs kranen is 1-3 werkdagen.

Kan ik de rvs 316L kranen ook bezichtigen?

Jazeker. Naast onze website kun je ook terecht in onze showroom in Hilversum. Hier kun je al onze rvs 316L en andere producten van dichtbij bekijken en terecht voor persoonlijk advies.

MAAK AFSPRAAK

Producten uit het verhaal